Här ska jag försöka skriva något om varje tävling, samt länka resultatet.Senior SM Skiathlon 30km

2016-01-31

Ett lopp med ganska höga toppar och djupa dalar. Gick med bra i början, men dog under slutet av den klassiska delen. Lyckade mirakulöst nog hitta krafter på skaten och plockade 12 placeringar. Gick i mål som 36 vilket jag är riktigt nöjd med. 

 

Resultat

http://skidsm2016.seSenior SM Sprint F

2016-01-30

Lyckades med mitt mål att ta mig vidare från prologen. (Som 29a). Insåg i kvartsfinalen att det för dagen var en bit fram till de stora grabbarna och jag gick i mål som 5a. Det gav totalt en 24e plats. En dag på jobbet med OK i betyg.

 

Resultat

http://www4.idrottonline.se/StromnasGIF-Skidor/ArbMatsboloppet 10 km K

2016-01-24

VINST! Ingen stor tävling men en riktigt bra genomkörare. Dessutom ett staklopp på 5 varv med en skaplig backe per varv. Bra känsla idag och faktiskt bättre tid än seniorerna med lite starka DSAgrabbar.

 

Resultat

http://www5.idrottonline.se/IFKHedemoraSK-Skidor/VAvestaloppet 10km F

2016-01-23

Tävling på hemmaplan, öppnade rätt bra och matchade Jonas starkt i två av tre varv men tappade lite för mycket på sista varvet för att hota honom om segern.

 

Resultat

http://www1.idrottonline.se/RemboIK-Skidor/ArrangeScandic Cup del 4 Sprint F

2016-01-17

Säsongens första vinst i Scandic Cup är därmed i fixad! Kändes riktigt bra hela dagen. En okej prolog där jag gick in på en fjärdeplats. Men direkt i kvartsfinalen kände jag att kroppen var på gång. Upploppet passade mig perfekt med ordentligt motlut. Det var glasklart att det var på upploppet det skulle hända, men det gällde att ha bra position när man kom fram dit. I finalen fick man verkligen slåss om positionen och det blev några heta dueller. Men in på upploppet kom jag som trea och därifrån var det bara att trycka på, fick till en riktigt bra spurt på det långa upploppet och tog hem segern före Grate.

 

Resultat

http://www1.idrottonline.se/AsarnaIK-Skidor/ScandiScandic Cup del 3 10 km K

2016-01-16

En fantastiskt fin bana med många långa diagonalbackar. Fick till ett ganska bra lopp med framförallt en bra öppning och en ganska bra avslutning. Mitt under loppet hade jag däremot en tung period men jag gick till slut i mål som 13e man. Ett helt okej resultat för att vara en distanstävling. Var till och med näst bästa 97a efter Jonas. Men dagens överlägsna vinnare var Viktor, mycket imponerande! 

 

Resutat

http://www1.idrottonline.se/AsarnaIK-Skidor/ScandiBergeboloppet 10km F

2016-01-10

Återigen ett bra kvitto på att formen är på väg! Kanske det bästa distansloppet hittills i år, lyckades till och med åka lite snabbare Alfred och tog därmed hem segern.

 

Resultat

http://www1.idrottonline.se/DomnarvetsGOIF-Skidor/Bergebosprinten F

2016-01-09

Det blev en vinst i dagens sprint i Bergebo! Inte för att det var en så stor tävling men vi var ett gäng från sidgym som var där och deltagandet höll hög kvalitet. En riktigt bra genomkörare inför nästa helgs Scandic Cup i Åsarna.

 

Resultat

http://www1.idrottonline.se/DomnarvetsGOIF-Skidor/MoraPinglan del 2 10km K

2016-01-03

Jaktstart med tredjeplatsen inom ett inte allt för långt avstånd (23 sekunder). Startade som sexa men var ikapp Marcus och Martin på startrakan (3sek) sen låg vi på ganska hårt men Jonathan på tredjeplatsen höll sitt avstånd i två varv, sen ryckte jag lite och Martin tappade. Vi började ta lite på Jonatan men inte tillräckligt. I sista backen ryckte jag som körde med fäste ifrån Marcus som stakade och kunde tillslut glida i mål som 4a. Grattis till helgens suverän Filip Danielsson.

 

Resultat

http://www.ifkmorask.se/mora-pinglan/Morapinglan del 1 5km K

2016-01-02

Blev inte alls 5km utan 10km och fristil dessutom.. inte många rätt. 5km hade nog passat mig bättre för dagen då jag orkade i ca 7,5 km och tappade en hel del på fjärde varvet. Utgångsläget för morgondagens jaktstart är sjätteplats med 3 sekunder upp till 4e och ca 25 upp till tredje. Får se hur formen är i morgon på 10 km K. Ett okej lopp men inte mer än så!

 

Resultat

http://www.ifkmorask.se/mora-pinglan/Björnjakten del 2 10K

2015-12-13

Den avslutande delen på denna tvådagarstävling i Älvdalen är en jaktstart över 10km. Liksom i Idre var banan ganska lätt och jag liksom många andra valde att prova stakning. Rätt val! hämtade in 14 sekunder på Martin det första varvet av fyra och ryckte sedan ifrån honom på det tredje, kunde därefter hålla min andraplats hela vägen in. Filip var det ingen som rådde på.

 

Resultat

http://www7.idrottonline.se/AlvdalensIFSK-Skidor/FBjörnjakten del 1 7,5km F

2015-12-12

Med tanke på vädret de senaste veckorna har Älvdalens IF fått till fantastiska banor och det var riktigt fina förhållanden inför 7,5km F. Tyckte att jag kunde hålla ihop loppet bra och fick lite draghjälp av Filip i mitten av loppet. Slutade 3a, 1 minut efter FIlip men med Martin inom jaktavstånd för morgondagens jaktstart.

 

Resultat

http://www7.idrottonline.se/AlvdalensIFSK-Skidor/FIdre-Särnatävlingarna 3,5km K FIS

2015-12-06

Snabbt före gjorde att de flesta stakade idag. Jag hade nog tänkt köra med fäste men funderade mycket och bestämde mig tillslut för att staka vilket gick ganska bra. Slutade på en sjundeplats vilket får ses som en klar förbättring från tidigare dagar.

 

Resultat

http://boras.raceweb.se/Scandic Cup del 2 10km F

2015-12-05

10km F, denna gång betydligt bättre känsla än i Bruksvallarna men resultatet, en 25e plats och 2 minuter efter är inte alls vad jag vill. Men som sagt ett steg framåt och MYCKET bättre känsla, så jag tror nog att det ska kunna ge med sig om jag får någon mer tävling i kroppen.

 

Resultat

http://boras.raceweb.se/Scandic Cup del 1 Sprint F

2015-12-04

Öppnade dagen starkt med en tredjeplats i prologen efter Marcus och Viktor. Kvartsfinalen sedan gick lite fortare än vad den borde ha gjort då jag hade möjlighet att styra andra halvan av loppet, där hade det nog varit bättre för min del om jag hade hållit ner tempot. Semifinalen gick inte alls som jag ville utan, jag blev ifrånåkt ordentligt. Trots att  jag inte blev riktigt trött så saknades kraften och jag hade inte en chans att spurta mig mot mål.

 

Resultat prolog

Resultat finaler

http://boras.raceweb.se/Bruksvallarna Sprint F

2015-11-22

Dagens sprint började för min del klockan 09.01.30 och det var kallt, väldigt kallt! Idag fanns trycket där. Slog till med en fjärdeplats i prologen som jag är nöjd med, annars brukar jag vara mer av en heat-åkare så det var kul att hitta flytet redan kvalet. Flytet fanns kvar i kvartsfinalen som jag vann. I semifinalen satte Viktor Thorn full fart från start och jag försökte klistra fast mig i hans rygg, det höll fram till upploppet då Jo Svinsås (fra Norge) attackerade. Det krävdes ett spagat från min sida för att vara säker på att gå vidare till final, sedan gick även 3an och 4an vidare på tid. I finalen orkade jag inte riktigt andra halvan och gled i mål som 4a med stort avstånd både framåt och bakåt. 

Resultat prolog

Resultat final

http://www.bruksvallsloppet.seBruksvallarna 10km F

2015-11-21

Premiären är gjord! Öppnade väldigt fort och avslutade väldigt långsamt för att sammanfatta dagen. 48onde plats är jag allt annat än nöjd med men det var en premiär i alla fall.

Resultat

http://www.bruksvallsloppet.se/